zondag 5 juni 2011

Familiefeest

Op woensdag 1 juni lieten we onze ouders, oma's, opa's, mémés, pépés, nonkels, tantes, buren en vrienden zien wat we in het thema 'Doe de gloob' beleefd hebben. 
  • In de klassen konden ze ontdekken wat we allemaal geleerd hebben. De ontdekkingstocht werd afgesloten door de 'Doe-de-gloob-kwis'.
  • In de turnzaal voerden we dansjes op en zongen we het gloob-lied. 
  • Als afsluiter konden ze aan tafel aanschuiven voor een lekkere maaltijd. 
Het was een geslaagde voormiddag (maar helaas ben ik in de drukte vergeten foto's te maken). Maar dankzij juf Jagna volgen er hier toch een aantal van ons Filippijns dansje!







Mijn klasje heeft super goed gedanst. Ik was zeer fier op al mijn jongens en meisjes!

donderdag 19 mei 2011

Vlieg je mee op g.w.p.?

Amai, amai, wat VLIEGEN de dagen toch om deze week. Deze week zijn we immers op g.w.p.! Het centraal thema is VOGELS. Hier een kort overzicht van de activiteiten van afgelopen week:

Op maandag 16 mei maakten we kennis met de klassen van De Tandem! Het eerste leerjaar mocht een hele voormiddag op bezoek in de klas van juf Do. De kinderen van het tweede leerjaar werden hartelijk ontvangen in de klas van juf Mieke. In de namiddag knutselden we samen aan vogels.


Op dinsdag 17 mei gingen we op bezoek in Pairi Daiza. Een lange busrit, maar absoluut de moeite waard!


Op woensdag 18 mei brachten we een bezoekje aan het Vogelopvangcentrum in Beernem. Naast heel wat zieke vogels werden er ook konijntjes, vossen en zelfs cavia's verzorgd en opgevangen.


Donderdag 19 mei wandelden we er op los in het Zwin. En dat flinke stappen werd beloond met een speeluurtje op het strand.

 

En vrijdag 20 mei was er een leuke boswandeling en bospel in Het Leen.






zondag 8 mei 2011

Moederdag

Aan alle mama's: ik hoop dat jullie het een mooi cadeautje vonden en dat jullie samen met de kindjes er een geweldige dag van hebben gemaakt! Hier nog een dikke zoen van jullie kapoenen!

maandag 18 april 2011

zondag 27 maart 2011

Hocus pocus, iedereen kan toveren

Zoals jullie weten zijn we heel wat aan het leren over goochelen. En dat goochelen niet zo eenvoudig is, hebben de kinderen zelf kunnen ontdekken. We zullen nog een beetje moeten oefenen voordat we een echte goochelshow kunnen geven. Maar we geven de moed niet op!





Welkom Merlinda

Afgelopen week werd onze klas uitgebreid met een nieuwe leerling: Merlinda. Langs deze weg willen we haar allemaal van harte welkom heten in onze klas en school.


Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van Kenji. Hij is verhuisd en gaat nu naar een andere school. Langs deze weg willen we hem vele groetjes doen!

woensdag 16 maart 2011

Ontmoeting met de Zwarte Ridder


  





Naar aanleiding van de Jeugdboekenweek brachten we een bezoekje aan de bib in Eeklo. Niet om zomaar wat boeken te ontlenen, maar omdat we er een afspraak hadden met een echte ridder. En wel de Zwarte Ridder Frank Geleyn. Deze ridder vertelde over zijn kinderen ridder Lars en ridder Lara. En omdat deze ridderkinderen er jammer genoeg niet bij konden zijn, mochten vier dappere kinderen van 't Schaperke en de Tandem de taak van Lars en Lara overnemen. In de toneelstukjes, waarin de interim-ridders meespeelden, werden menig monsters en vijanden verslagen. Het was een leuke namiddag die volgens een aantal kinderen weer veel te snel om was.


Zwarte Ridder (auteur) Frank Geleyn

Ridders Lars en Lara verslaan de monsters.
Langs deze weg willen we auteur Frank Geleyn en de medewerkers van de bib Eeklo van harte bedanken voor de leuke namiddag.

vrijdag 11 maart 2011

Hoe word ik een echte goochelaar?


Voor de vakantie gingen de kinderen samen op zoek naar vragen die ze wel eens in de lessen beantwoord wilden zien. Op die manier kwamen ze tot een heleboel goochelvragen. Deze gaan van 'Hoe ziet een goochelaar eruit?' tot 'Wat heb je allemaal nodig om een goochelshow te maken?'. In de komende weken gaan we proberen al deze vragen op te lossen en tot een groots eindproduct te komen. Veel kan ik er nog niet over verklappen want de kinderen zullen zelf op zoek gaan naar de antwoorden. Het zal zeker een boeiende en leerrijke goochelreis worden en op tijd en stond zal ik een tipje van de goochelsluier lichten. Houd dus zeker de agenda en deze blog elke dag in de gaten want ik zal jullie hulp zeker nodig hebben om de goochelhonger van deze kleine goochelaars te stillen!

Carnaval


Net voor de vakantie vierden we samen carnaval. Een bonte verzameling verklede en geschminkte kinderen stond 's morgens vroeg al aan de schoolpoort te wachten. Ikzelf trok op school nog vlug mijn cowgirlkleren aan en het feest kon beginnen!